Nou servei Connect@’t d’orientació emocional i relacional per a joves

Divendres, 3 de febrer de 2023

Tots els dimecres al Casal de Joves de 16 a 20 h, a partir del dimecres 8 de febrer

El Casal de Joves inclou entre els seus serveis el CONNECT@’T d’Orientació Emocional i Relacional, una nova proposta que vol oferir un espai de trobada, suport, orientació i acompanyament terapèutic per millorar el benestar integral dels i les joves dels 15 als 25 anys de Vallirana des d'una perspectiva preventiva.

L’atenció es farà tots els dimecres al Casal de Joves de 16 a 20 h, a partir del dimecres 8 de febrer. Pots assistir sense cita, però és recomanable demanar-ne a través d’un correu electrònic al casaljoves@vallirana.cat o un missatge directe a l’Instagram del Casal de Joves (@casaljovesvallirana).

Aquesta acció s’emmarca dins del Programa de Benestar Emocional del Baix Llobregat, un programa desenvolupat pel Consell Comarcal amb el finançament de la Diputació de Barcelona i la Generalitat de Catalunya i que comptarà amb tot un seguit d’accions per afavorir el benestar i la salut emocional a la nostra comarca.

L’objectiu de “Connecta’t” és prevenir i pal·liar les situacions de crisis emocional i relacional des d'un enfocament sistèmic, relacional i integral.

  • Donar suport especialitzat quan hi ha una dificultat o problemàtica específica, relacional o emocional, amb intervenció terapèutica en l'àmbit individual (situacions de desorientació acadèmica, formativa i laboral, situació de crisi familiar i de relació amb els iguals, així com altres aspectes que puguin estar afectant el benestar emocional propi com problemes d'addició, alimentaris, d'autoestima, etcètera, deguts a qualsevol circumstància).
  • Orientar, acompanyar i connectar amb la xarxa de serveis i recursos del territori per rebre orientació adequada a les necessitats de cada jove. És un servei que complementa els serveis socials.
  • Contribuir a apoderar a la persona com a actor del seu propi procés de transformació, afavorint que prenguin consciència de les seves capacitats i dels seus recursos emocionals, educatius i relacionals per promoure l’autocura i la comprensió de les seves necessitats, així com si escau promoure l’acompanyament del sistema familiar.
  • Promoure esquemes de coordinació i corresponsabilització entre els serveis de la comunitat per crear sinergies i complicitats que incideixin en la inclusió i la participació dels joves en la vida comunitària del seu barri o població, en el foment d’un espai de debat i intercanvi per a joves.

 

Darrera actualització: 3.02.2023 | 09:45