Les truites donen sabor a la Festa Major

Dimarts, 25 de setembre de 2012
Es van presentar 13 propostes al 2n Concurs de Truites de Festa Major 25/09/12. La truita paisana, la vallitruita i la truita del fons del mar van ser les tres premiades en el 2n Concurs de Truites de Festa Major que organitza la Regidoria de Joventut. Com l’any anterior, el concurs es va celebrar en el context del Sopar Popular.

13 van ser les truites presentades al Concurs amb un alt nivell de sofisticació en les seves elaboracions i presentacions. Després d’observar-les i tastar-les el jurat qualificador va decidir d’atorgar els següents premis:

Truita més gustosa: la truita paisana presentada per Antoni Ocaña Colomo, veí del centre urbà.
Truita més original: la Vallitruita, presentada per Vicenta Carrión del barri de Can Prunera.
Truita amb una millor presentació: truita del fons del mar, presentada per Maite Ruiz Valls, veïna del barri Mas Rovira.

Els 3 guanyadors van rebre com a premi un pack d’experiències gastronòmiques.

Els detallem a continuació les receptes de les 3 truites guanyadores.

- Truita paisana
Ingredients: pèsols, pernil salat, pebrot morrut (“morrón”), patates, salsa de tomàquet i 6 ous.
Elaboració: se sofregeix en una paella el pernil, el pebrot, els pèsols i les patates; un cop fregits, s'hi afegeix la salsa de tomàquet i posteriorment es farceix la truita de 6 ous amb aquest sofregit.

- La Vallitruita
Ingredients: 6 ous, 4 llesques de pa de pagès, tomàquet madur, oli d'oliva, sal, 6 llonzes de pernil salat i cebollí.
Elaboració: traiem la crosta del pa, suquem bé el pa per les dues cares amb el tomàquet, tallem el pa en peces petites i tallem el pernil en peces ben petites; batem els ous, incorporem l'ou batut, les peces de pa i les peces de pernil, ho posem a la paella, li donem la volta i ja tenim la truita feta.
Decoració: imprimim l'Escut de Vallirana, agafem paper de forn i el dobleguem per la meitat, calquem l'escut de Vallirana al paper, posem tres capes de pernil ben estirades entre dos papers de forn, ho introduïm al forn a 220º durant 20 minuts, ho retirem del forn i esperem que es refredi uns 5 minuts i retallem la figura del cérvol, un cop tinguem la figura del cérvol la posem al centre de la truita, es decoren els costats de la truita amb cebollins formant l'escut del poble de Vallirana.

- Truita del fons del mar
Ingredients: 6 ous, ceba, tonyina i pebrot vermell i verd.
Darrera actualització: 26.11.2018 | 16:43