Cloenda dels cursos de català i de la 12a edició del Voluntariat Lingüístic

Dimarts, 21 de juny de 2016
A la Masia Molí de Can Batlle 21/06/2016. Dilluns 20 de juny, la Masia Molí de Can Batlle va acollir la cloenda dels cursos i tallers del 2015 – 2016, i la 12a edició del Voluntariat Lingüístic. Gairebé un centenar de persones han passat per les activitats formatives organitzades pel Servei Local de Català des d’octubre del 2015 fins al juny de 2016. La festa de cloenda va servir per fer un repàs a les imatges del curs i deixar constància dels millors moments.

Amb representants dels diferents grups –català bàsic, català elemental i intermedi, grups de conversa, taller de relats i voluntariat lingüístic–, la cloenda va permetre comprovar que aprendre català té molt a veure amb la socialització, l’arrelament i la implicació en l’entorn on vivim, perquè és un eix vertebrador i un nexe d’unió de totes les persones que es troben en procés d’aprenentatge i perfeccionament de la llengua.

A través del testimoni d’una voluntària lingüística, Glòria Moragriega, vam conèixer formes originals i dinàmiques de fer conversa en català, com els intercanvis culinaris o les excursions per l’entorn natural de Vallirana. Les seves aprenentes, Sonia Viatela i Gabriela Contreras, van agrair públicament l’experiència, que valoren molt positivament.

Seguidament, Immaculada Pagès, directora del Centre de Normalització Lingüística de Ca n’Ametller, va fer una valoració de les dades numèriques creixents pel que fa a les inscripcions del Servei Local de Català i va fer una crida a tots els assistents a llençar-se a l’ús de la llengua, tot i ser conscients que puguin cometre errors: «En l’aprenentatge d’una llengua, com a la vida en general, es pot arribar a treure més beneficis dels errors que cometem que dels èxits que assolim».

Tant el regidor de Cultura de Vallirana, Joan M. Arrabal, com l’alcaldessa, Eva Martínez, van intervenir per expressar el seu suport absolut a la tasca d’aprenentatge i de voluntariat de tots els assistents, i van agrair l’esforç que fan per formar part, també des del punt de vista lingüístic, de la comunitat social on resideixen. Amb paraules d’Eva Martínez, «es tracta d’una altra forma d’estimar Vallirana».

La cloenda, que també va comptar amb la visita guiada del Molí de Can Batlle, va acabar amb la tradicional fotografia de grup i un berenar per a tots els assistents.

Fotografies i redacció: Servei de Català.
Darrera actualització: 26.11.2018 | 17:26