Ajuntament i FAADA es reuneixen per cercar solucions a la presència de senglars

Dimarts, 14 de juny de 2016
Se cerquen mesures ètiques, però també cal una implicació i conscienciació de la ciutadania, amb comportaments cívics 14/06/2016. L’Ajuntament de Vallirana i la Fundación para el Asesoramiento y Acción en Defensa de los Animales (FAADA) es van reunir dijous 9 de juny per tal de treballar conjuntament per solucionar la problemàtica de la presència de senglars en les zones urbanes del municipi. A la reunió, hi van assistir, per part municipal, l’alcaldessa Eva Martínez i el regidor de Seguretat i Medi Ambient, Innovació i Projectes, Òscar Suñé, i per part de FAADA, la veterinària Míriam Martínez i la biòloga Andrea Torres.

L’objectiu de la trobada és iniciar les feines per establir acords entre administracions per trobar una sortida ètica al problema i, alhora, treballar amb tots els agents implicats per intentar evitar la presència dels senglars en zones urbanes.

En una primera proposta de mesures a curt termini, es va plantejar la reubicació d’alguns exemplars en un santuari d’animals proposat per FAADA i la reubicació dels altres exemplars en altres espais naturals del municipi. L’Ajuntament treballarà conjuntament amb els agents rurals i sol·licitarà les autoritzacions necessàries per poder fer aquestes actuacions. Caldrà, però, la col·laboració de la ciutadania per tal d’evitar que els animals tornin a les zones urbanes.

A mig termini es treballarà tant amb la FAADA com amb l’empresa EcoCaptura, amb qui ja es va acordar en la seva contractació la possibilitat de contemplar alternatives diverses. L’Ajuntament també treballa per establir un conveni amb la Universitat Autònoma de Barcelona per estudiar els senglars i trobar les millors alternatives perquè no accedeixin a les zones urbanes.

Implicació, cooperació i conscienciació de la ciutadania

Totes aquestes mesures per trobar una solució ètica a la presència de senglars necessiten, també, la implicació, cooperació i conscienciació de la ciutadania a l’hora de no donar menjar als animals salvatges i intentar que no puguin accedir fàcilment al menjar de les zones de contenidors o dels espais amb animals domèstics.

Donar menjar als senglars fa que els animals s’acostumin a l’entorn humà i n’afavoreix la presència continuada a les zones urbanes, cosa que posa en perill els veïns i interfereix en l’eficàcia de les mesures ètiques aplicades. Si els animals no troben menjar a l’abast a les zones urbanes, es retiraran un altre cop als espais naturals.

La voluntat d’aquest Ajuntament ha sigut i serà la de garantir la seguretat de les persones, però tot potenciant una convivència respectuosa entre els veïns del municipi i la fauna que ens envolta.

Darrera actualització: 26.11.2018 | 17:26