La resiliència, un factor clau per a l’educació de joves i infants

Dissabte, 3 de juliol de 2010
La Xarxa d’Infància i Adolescència va servir enguany per tractar la resiliència, un concepte bàsic per a l’educació que va explicar el psicòleg Fèlix Castillo. L’acte va comptar amb la presència de professionals de l’àmbit de la infància i els alcaldes de Vallirana i Cervelló. L’Institut Vall d’Arús va acollir dimecres la tercera jornada de la Xarxa d’Infància i Adolescència de Cervelló i Vallirana. Una iniciativa que permet a educadors i professionals del sector intercanviar experiències i reflexionar sobre la pràctica professional. Enguany, el tema principal va ser la resiliència, que permet potenciar les aptituds i les habilitats personals per ajudar els infants i els joves a resoldre les situacions adverses transformant els aspectes negatius en noves oportunitats i avantatges.

El programa va comptar amb la ponència del psicòleg, psicoterapeuta i cap d’estudis de l’Escola de Teràpia familiar de l’Hospital de Sant Pau, Fèlix Castillo, qui va desenvolupar el concepte de resiliència i va oferir pautes per a treballar-la. “La resiliència és una capacitat humana fonamental. Les dificultats formen part de la vida i s’han de saber afrontar”. “El treball social que s’està realitzant conjuntament amb aquesta jornada és molt pràctic i positiu per a l’educació”, va declarar Fèlix Castillo.

Un altre dels punts destacats de la jornada va ser la presentació d’alguns projectes i experiències d’escoles de Vallirana i Cervelló. Va ser el cas de l’Escola Pompeu Fabra, amb el projecte “Intervenció en situacions de risc”; La Ginesta amb “Intervenció amb dones provinents del Magreb”, i els projectes “Escolta’m” i “Grup de Criança” de l’escola SES Cervelló i l’Escola Nova de Cervelló.

L’acte va acabar amb la cloenda, a càrrec de l’alcalde de Vallirana, Josep Alemany, i la regidora de Polítiques Socials, Habitatge Social i Salut, Gisela Riberas, que van estar presents durant tota la jornada, i van valorar molt positivament aquesta iniciativa per la feina realitzada. Segons la regidora, “la participació ha estat molt alta i conèixer les experiències del col•lectiu és molt positiu per a l’educació dels infants i els joves. Crec que la resiliència és un concepte aplicable als infants i a nosaltres mateixos com a persones, i conèixer aquest concepte ens permetrà millorar la qualitat del servei, que és l’objectiu”.

La jornada es va organitzar conjuntament entre els ajuntaments de Vallirana i Cervelló, i va comptar amb la col•laboració de la Generalitat, el Consell Comarcal del Baix Llobregat, l’Institut Català de la Salut, les Germanes Hospitalàries del Sagrat Cor de Jesús, el Centre de Desenvolupament Infantil i Atenció Precoç i els centres educatius de Vallirana i Cervelló.

En breu podreu ampliar aquesta informació amb el vídeo de la jornada.
Darrera actualització: 26.11.2018 | 16:26