cercador

ENQUESTA

Consideres interessant que l'Ajuntament de Vallirana incrementi la seva presència a les xarxes socials?

  • Inici
  • Per la llengua i les llibertats de Catalunya!

Per la llengua i les llibertats de Catalunya!

Cercavila Flama CorrellenguaCercavila Flama Correllenguaampliar imatge [+]

Espectacle Companyia SepastreEspectacle Companyia Sepastreampliar imatge [+]

Lectura manifest CorrellenguaLectura manifest Correllenguaampliar imatge [+]

Sopar PopularSopar Popularampliar imatge [+]

Divendres es va celebrar a Vallirana la tradicional Cercavila de la Flama del Correllengua. Una iniciativa que, malgrat la pluja, va ser, com ja és habitual, una bona mostra de la ciutadania en defensa de la llengua, la cultura i les llibertats catalanes.

La Companyia Sapastre va donar el tret de sortida a la celebració, amb un original espectacle d’animació familiar, música en directe i danses per a grans i petits, que es va guanyar ràpidament la participació del públic assistent. Les rialles i el bon ambient van ser el denominador comú de la festa, que va estar acompanyada en tot moment per la Companyia i la seva música popular.

La Cercavila, organitzada un any més per la Comissió del Correllengua amb el suport de l’Ajuntament de Vallirana i del Servei de Català, va haver de reduir-se a causa de la pluja, anant des del Parc Central fins al Poliesportiu. Però el canvi obligat no va ser motiu de decepció ja que, en arribar al Poliesportiu, el festeig va continuar amb les danses populars de la Companyia Sapastre, la lectura del manifest i el cant dels Segadors, acompanyat per una tenora. El Correllengua 2010 commemora els 25 anys de la mort del poeta Salvador Espriu i denuncia la sentència del Tribunal Constitucional espanyol sobre l’Estatut.

El manifest d’enguany, signat per l’escriptora i periodista Patrícia Gabancho, va ser un missatge a favor de la llengua, la cultura i les llibertats del poble de Catalunya: “El català no té a Catalunya l’estatus que altres llengües tenen als estats plurilingües d’Europa. Està per sota quant a drets, protecció i a la llei del mercat, i aquest desequilibri només es pot compensar amb una actitud ferma”.

Finalment, Josep M. Guitart, coordinador de la Comissió del Correllengua, va agrair la col•laboració i l’empenta de les entitats participants, en una demostració més que la llengua catalana és viva, fent una valoració de l’acte molt positiva malgrat els canvis motivats per la pluja.

La celebració de divendres va acabar amb el Sopar Popular i el ball, amb les versions de Taxman Band.

Idiomes ES |  EN |  FR 

Cercador de Paraules

Carrerer

Guia urbana de Vallirana Anar a la pàgina del carrerer de Vallirana

Destaquem