cercador

ENQUESTA

Consideres interessant que l'Ajuntament de Vallirana incrementi la seva presència a les xarxes socials?

  • Inici
  • Vallirana celebra la Diada de Sant Mateu, passada per aigua

Vallirana celebra la Diada de Sant Mateu, passada per aigua

L’Ofici Solemne, la Cercavila i la ballada de Sardanes van ser els eixos principals d’una celebració que, malgrat la pluja, va tenir molta afluència de públic. Va finalitzar a la tarda, amb la xerrada del Correllengua. Cal recordar, també, el recital de poesia que es va celebrar la vigília, a la Biblioteca.

Dimarts es va celebrar a Vallirana la tradicional Diada de Sant Mateu. La commemoració va iniciar-se al matí amb l’Ofici Solemne, presidit pel rector de la parròquia. Un inici de festa que va omplir l’Església Parroquial, en una mostra de devoció per la història i la tradició popular.

En acabar l’Ofici Solemne, la pluja va impedir la Celebració de la Cercavila, amb l’acompanyament de la Cobla Baix Llobregat. Un fet que va avançar la ballada de sardanes al Casino Valliranenc, que va finalitzar al migdia. La celebració de la Diada va estar passada per aigua, però va comptar amb una bona presència ciutadana, que es va traslladar, també, al divertit circuit de segway i a l’inflable per a reciclar, organitzats per la Regidoria de Joventut, que van ser un èxit, especialment, entre els nens i joves.

Sant Mateu va finalitzar amb la tradicional Xerrada del Correllengua, enguany a càrrec del poeta i lingüista Carles Duarte, qui va fer un recorregut per l’evolució de la llengua catalana, amb el pas dels segles, destacant els seus orígens i la seva evolució. Una xerrada que, aquest any, va guanyar-se a tots els presents pel tarannà i el saviesa de Duarte, demostrada durant la conferència.

Cal recordar que a la vigília de la Diada es va celebrar a la Biblioteca Popular el recital de poesia de Miguel Hernàndez, a càrrec de Lucho Roa, a la veu i la guitarra. Una iniciativa que va commoure als assistents, per la bona elecció dels poemes, la majoria de Pablo Neruda, i el talent de Lucho Roa a la veu i la guitarra.

Idiomes ES |  EN |  FR 

Cercador de Paraules

Carrerer

Guia urbana de Vallirana Anar a la pàgina del carrerer de Vallirana

Destaquem