cercador

ENQUESTA

En les properes dates hi haurà eleccions generals (28 abril) i municipals i europees (26 maig). Tens clar si votaràs i a qui?

  • Inici
  • Un pressupost municipal de 18.854.714 € per al 2019

Un pressupost municipal de 18.854.714 € per al 2019

Aprovat al ple amb els vots de l’equip de govern

30/11/2018. El ple ordinari de novembre va aprovar ahir dos punts especialment importants per al municipi com són el pressupost i plantilla municipal per al 2019 i el Pla Educatiu i Contra el Fracàs Escolar per al període 2018-2026. Durant 4 hores de sessió es van abordar aquests punts i 18 més. Els pressupostos es van aprovar amb els vots de l’equip de govern i el Pla Educatiu i Contra el Fracàs Escolar per unanimitat.

El pressupost municipal per al 2019 serà de 18.854.714 € i és, en paraules de l’alcaldessa Eva Martínez, un pressupost per a totes les famílies amb especial preocupació per l’ocupació i el nostre entorn. Està basat en 7 eixos: un ajuntament sanejat, inversions als barris, educació, serveis socials, ocupació, transparència i grans projectes. Un pressupost lleugerament inferior al del 2018 que va ser de 19.234.024 €. L’alcaldessa també va destacar la reducció del 5% de l’IBI per al 2019. En el proper Viure Vallirana tindreu més detall d’aquest pressupost així com el podreu consultar al Portal de Transparència i Bon Govern quan es publiqui.

També va destacar especial en el ple l’aprovació del Pla Educatiu i Contra el Fracàs Escolar del que us en parlem en un altre notícia d’aquest web.

La sessió, que va comptar amb les absències dels regidors Núria Ruiz (PSC) i Teo Gibert (PDeCAT), va registrar els següents resultats en les votacions dels punts de l’ordre del dia.

1. Aprovació del punt 14 de l’acta del ple ordinari del 26 de juliol de 2018. Es va aprovar per unanimitat.
2. Aprovació de l’acta del ple ordinari del 27 de setembre de 2018. Es va aprovar per unanimitat.
3. Aprovació de l’acta del ple extraordinari del 18 d’octubre de 2018. Es va aprovar per unanimitat.
4. Aprovació inicial del Pressupost General, les bases d’execució i la plantilla de personal de l’Ajuntament de Vallirana per a l’exercici 2019. Es va aprovar amb els vots favorables del PSC, l’abstenció de PDeCAT i JxV, i el vot contrari d’ERC, SPV i Cs.
5. Aprovació provisional per a l’exercici 2019 i següents de la modificació de l’ordenança fiscal n.5 reguladora de l’impost de construccions, instal·lacions i obres. Es va aprovar per unanimitat.
6. Aprovació provisional per a l’exercici de 2019 i següents de la modificació de l’ordenança fiscal n.15 reguladora de la taxa per l’entrada de vehicles a través de voreres i per reserves de la Via Pública per a aparcament exclusiu, parada de vehicles i càrrega i descàrrega de mercaderies. Es va aprovar per unanimitat.
7. Presa de raó de canvi de nom del grup municipal de Convergència i Unió a Partit Demòcrata PDeCAT. Aquest punt no es votava.
8. Pla Educatiu i Contra el Fracàs Escolar de Vallirana 2018-2026. Pla d’actuació municipal (PAM 2015-2019). Es va aprovar per unanimitat.
9. Declaració d’especial interès municipal per concórrer circumstàncies socials a diferents obres de les que s’ha sol·licitat bonificació de l’impost sobre construccions, instal·lacions o obres. Es va aprovar per unanimitat.
10. Moció PSC sobre habitatge. Es va aprovar amb els vots favorables de tots els regidors i regidores excepte l’abstenció d’ERC.
11. Moció PSC i JxV al ple de l’Ajuntament deVallirana per instar el Departament d’Ensenyament a aturar els treballs d’elaboració i aprovació del decret de menjadors escolars. Es va aprovar amb els vots favorables de tots els regidors i regidores excepte l’abstenció d’ERC i PDeCAT.
12. Moció de JxV per limitar l’exposició de disruptors endocrins al món local. Es va aprovar per unanimitat.
13. Moció de SPV de rebuig a la sentència del TS del 6 de novembre de 2018 i en reivindicació d’una veritable tutela judicial efectiva. Es va aprovar amb el vot favorable de tots els regidors i regidores i l’abstenció del PSC.
14. Moció SPV perquè es derogui el delicte d’injúries a la corona i per reafirmar el compromís amb els valors republicans i a la democràcia. Es va rebutjar amb els vots contraris de PSC i Cs i els vots favorables d’ERC, PDeCAT, SPV i JxV.
15. Moció del PDeCAT per a la creació d’una taula de partits i entitats per una Vallirana lliure de drogues. Es va aprovar amb els vots favorables de tots els regidors i regidores excepte l’abstenció d’ERC.
16. Moción de Cs sobre la mejora de la normativa relativa a juego y adicciones. Es va rebutjar amb els vots contraris de PSC i els vots favorables de la resta de regidors i regidores.
El ple, que podeu veure al canal de Youtube “Plens municipals Ajuntament de Vallirana”, va cloure amb la informació de l’alcaldia i els precs i preguntes.

Idiomes ES |  EN |  FR 

Cercador de Paraules

Carrerer

Guia urbana de Vallirana Anar a la pàgina del carrerer de Vallirana

Destaquem