cercador

ENQUESTA

Ha sortit al carrer el número 67 de la publicació municipal Viure Vallirana. La llegeixes?

  • Inici
  • Situació crítica en les reserves d’aigua potable

Situació crítica en les reserves d’aigua potable

ampliar imatge [+]

Aigua no potable per al regAigua no potable per al regampliar imatge [+]

Reg amb aigua no potableReg amb aigua no potableampliar imatge [+]

Crida a reduir el consum d’aigua del municipi i pla de xoc

11/10/2017. Malgrat les mesures preses a partir del ban municipal del passat setembre relatiu a la situació del cabal d’aigua potable dels pous que incloïa diverses prohibicions, les reserves d’aigua potable a Vallirana es troben en uns límits crítics que en properes dates poden provocar talls en el subministrament.

La situació de sequera que pateix darrerament Vallirana, amb només 45,6 l/m2 de pluja des del mes de juliol, ha deixat els pous en una situació de mínims, agreujada per un mes d’octubre on no s’ha registrat cap pluja significativa. És per això que es fa una crida a reduir el consum d’aigua i eliminar usos com regar, omplir piscines, netejar amb mànegues d’aigua,...

Davant aquesta situació ja es van prendre diferents mesures que s’han d’incrementar a partir d’avui mateix. En aquesta línia avui s’ha mantingut una reunió d’urgència a l’Ajuntament convocada per l’alcaldessa amb la presència del regidor d’Urbanisme, Jordi Urrea; el regidor de Seguretat i Medi Ambient, Innovació i Projectes, Óscar Suñé; en representació d’ERC, la regidora Àlia Kichner i Jordi Maresme; de C’s, el regidor Enrique Giráldez; de Junts per Vallirana, el regidor Omar Rodríguez; i de CiU, Xavier Borràs. Ha excusat la seva absència el regidor de Si es pot/si se puede Pepe Avila. En aquesta reunió l’alcaldessa ha informat de les mesures del pla de xoc que s’estan prenent i les que seran efectives en properes dates.

Avui mateix s’ha iniciat una bustiada a tot el municipi que es clourà en els propers dies on s’informa de la situació i es recorden les prohibicions detallades en el ban. Alhora se sol•licita la cooperació de la ciutadania per a un consum racional i inferior. Es calcula que si tothom redueix al consum a la meitat no caldrà patir en els propers mesos.

També s’ha informat d’altres mesures que s’aplicaran com:
• Revisar i reduir els aforaments particulars.
• Complementar l’extracció dels pous amb cisternes
• Iniciar les actuacions d’acidificació del pou del Lledoner la propera setmana
• Fer un seguiment de les fuites.
• Iniciar el projecte de construcció d’un nou Pou
• Demanar una reunió urgent al Conseller de Territori i Sostenibilitat per accelerar el projecte i construcció de la interconnexió a la xarxa d’aigua Ter Llobregat.
• Iniciar una campanya de reducció del consum d’aigua i actuacions específiques sobre els majors consumidors del municipi.

Cal recordar que el ban municipal continua vigent i que prohibeix especialment l’ús d’aigua potable en:

- Reg de jardins, horts, arbres, zones verdes i esportives, de caràcter públic o privat.
- Ompliment de piscines, estancs i fonts, privats o públics.
- Neteja amb mànega de qualsevol classe de vehicles, exceptuant les efectuades per empreses dedicades a aquesta activitat

Cal destacar que des de la publicació del ban el reg de zones públiques s’està fent amb cisternes d’aigua no potable.

L’Ajuntament vetllarà per minimitzar al màxim la situació i sobretot per garantir el subministrament d’aigua als col•lectius més vulnerables. Tanmateix aquestes mesures seran insuficients si no hi ha una clara implicació i cooperació de la ciutadania.

Idiomes ES |  EN |  FR 

Cercador de Paraules

Carrerer

Guia urbana de Vallirana Anar a la pàgina del carrerer de Vallirana

Destaquem