cercador

ENQUESTA

Un any més hem celebrat la Festa Major de Sant Mateu. Què t'ha semblat?

Programa de Garantia Juvenil

Una iniciativa de la Unió Europea per reduir l'atur juvenil

27/10/15. Si ets una persona jove d’entre 16 i 29 anys, amb estudis reglats o sense, i actualment busques feina, pràctiques laborals no remunerades, una breu formació en alguna ocupació concreta, treballar a l’estranger o muntar un negoci propi... cal que t'inscriguis al Programa de Garantia Juvenil.

El Programa de Garantia Juvenil és una iniciativa a nivell europeu per reduir l'atur juvenil. Si compleixes els requisits, en un termini de quatre mesos la Generalitat t'oferirà una oferta de treball, pràctiques laborals no remunerades, formació o orientació.

Formar-se en alguna ocupació concreta i/o fer pràctiques en alguna empresa millora la teva ocupabilitat; seràs més competent a la feina (sabràs fer més coses que abans, laboralment parlant) i, consegüentment, s’incrementaran les teves oportunitats d'inserció laboral en el mercat de treball.

L'«Estrategia de Emprendimiento y Empleo Joven», en la qual s'emmarca la Garantia Juvenil, contempla un catàleg de mesures segons els perfils dels joves. Aquestes mesures s'articulen a l’entorn de quatre eixos:

- Millora de la intermediació
- Millora de l'ocupabilitat
- Estímuls a la contractació
- Foment de l'emprenedoria

La inscripció l'heu de fer vosaltres mateixos per Internet, a través de la pàgina web: www.empleo.gob.es/ca/garantiajuvenil/home.htm

Un cop inscrits, tindreu a disposició vostra un seguit de possibilitats formatives, recursos diversos (com per exemple per treballar a l'estranger) i, a més a més, les empreses que us contractin podran gaudir de diferents reduccions o exempcions en les quotes a la seguretat social com a estímul per a la contractació del jovent.

Pel vostre compte, podeu trobar algun curs que us interessi i que no podreu fer si no esteu inscrits en aquesta plataforma informàtica. Per això, i per altres avantatges, us recomanen que us inscriviu al Programa de Garantia Juvenil.

Per a més informació sobre el Programa de Garantia Juvenil:
www.empleo.gob.es/ca/garantiajuvenil/home.htm
(també per a la inscripció)
http://garantiajuvenil.gencat.cat/
http://jovecat.gencat.cat/ca/temes/treball/

Si teniu alguna consulta o dubte, pregunteu-nos-ho als departaments:

Punt d'Informació Juvenil(Joventut):
Tel: 93 683 23 34 (C/ Major, 612)
Promoció Econòmica:
Tel: 93 683 22 62 (Pg. dels Horts, 6)

Documents relacionats

Idiomes ES |  EN |  FR 

Cercador de Paraules

Carrerer

Guia urbana de Vallirana Anar a la pàgina del carrerer de Vallirana

Destaquem