cercador

ENQUESTA

Els resultats de les eleccions municipals 2019 ¿t'han sorprés?

  • Inici
  • Prevenció davant l’onada de calor dels propers dies

Prevenció davant l’onada de calor dels propers dies

Tant pel que fa a la salut com a l’elevat risc d’incendis

02/08/2018. Les previsions meteorològiques per als propers dies són d’intensificació de la calor i, per tant, cal tenir molt presents diversos consells de prevenció tant pel que fa a la salut com per a l’elevat risc d’incendis forestals. En el cas de la salut cal ser especialment curosos amb la gent gran o malalta.

Consells per a la salut

Pel que fa a la salut, cal tenir present diferents consells com evitar al màxim l’exposició al sol, portar una gorra o un barret, utilitzar roba lleugera (cotó), de colors clars i que no sigui ajustada, procurar caminar per l’ombra, utilitzar para-sols i descansar en llocs frescos del carrer o en espais tancats que estiguin climatitzats. És molt important beure aigua sovint i, si cal, mullar-nos; i especialment evitar les hores de més calor i les activitats físiques intenses. També hi ha recomanacions per millorar les condicions a la llar, el vehicle o en els àpats. Les podeu consultar en l’enllaç adjunt.

Consells per a la prevenció d’incendis

La manca de pluja dels darrers dies i la meteorologia fan que els boscos es trobin en una situació de risc davant qualsevol incendi forestal, és per això que cal ser especialment conscients de les mesures de prevenció per evitar-ho.

En la prevenció d’incendis forestals és molt important la col·laboració ciutadana i una manera de fer-ho és seguint una sèrie de consells com respectar les prohibicions de fer foc (a Vallirana no se’n pot fer durant l’estiu), no abandonar objectes de vidre al bosc o no llençar cigarretes. També és molt important la col·laboració ciutadana en la detecció d’incendis, davant de qualsevol sospita d’incendi cal avisar urgentment els serveis d'emergència més pròxims, com Agents Rurals, Bombers, Mossos d'Esquadra o Protecció Civil. Teniu més informació sobre la prevenció d’incendis a l’enllaç adjunt.

Idiomes ES |  EN |  FR 

Cercador de Paraules

Carrerer

Guia urbana de Vallirana Anar a la pàgina del carrerer de Vallirana

Destaquem