cercador

ENQUESTA

En les properes dates hi haurà eleccions generals (28 abril) i municipals i europees (26 maig). Tens clar si votaràs i a qui?

  • Inici
  • Els alumnes del Pompeu Fabra visiten la pedrera La Fou

Els alumnes del Pompeu Fabra visiten la pedrera La Fou

Amb motiu de la celebració del dia de l’arbre i dels àrids

9/4/2018. Per segon any consecutiu, l’empresa Ciments Molins Industrial ha obert les portes de la pedrera La Fou de Vallirana a les escoles del municipi perquè els alumnes puguin gaudir d’una jornada d’aprenentatge pràctic amb motiu de la celebració del dia de l’arbre i dels àrids. En aquesta ocasió la visita l’han fet els alumnes de cinquè del Pompeu Fabra de Vallirana, que van estar acompanyats també per l’alcaldessa de Vallirana, Eva Martínez, i els regidors Jordi Urrea i Òscar Suñé.

La visita va començar amb una breu presentació dels 90 anys d’història de l’empresa i del seu funcionament, en què els alumnes van poder conèixer el sistema d’extracció de les matèries primeres i de tot el procés productiu, des de l’extracció i el tractament de la pedra calcària fins a l’obtenció del ciment que permet, entre d’altres, la construcció de cases i escoles. I finalment es va centrar en la reforestació de l’entorn, on l’empresa corregeix els impactes de l’activitat extractiva i integra la pedrera recuperada a l’entorn del paisatge.

El primer punt de la visita va ser el mirador, des d’on els nens i nenes van poder gaudir d’una perspectiva de tota la pedrera i de la zona d’extracció. Unes vistes panoràmiques que van impressionar tots els presents.

Vista de lluny la zona d’extracció i càrrega, els alumnes van pujar a un autocar i es van dirigir a la zona on van poder veure in situ la maquinària que s’utilitza i la rapidesa amb la qual es treballa.
La part més divertida de la visita, i també la més esperada pels nens i nenes, va ser la plantada d’arbres, que contribuirà a la futura restauració de l’entorn. Tots els alumnes, i també l’alcaldessa, van plantar espècies autòctones i van deixar-hi constància amb el seu nom. Una experiència molt gratificant.

Està previst que hi hagi una continuïtat en aquesta iniciativa i que la visita la puguin fer totes les escoles del municipi.

Idiomes ES |  EN |  FR 

Cercador de Paraules

Carrerer

Guia urbana de Vallirana Anar a la pàgina del carrerer de Vallirana

Destaquem