cercador

ENQUESTA

Els Diables Banyuts celebren el 20è aniversari. Quantes entitats locals coneixes?

  • Inici
  • El Programa de Detecció Precoç del Càncer de Còlon i Recte arriba a Vallirana

El Programa de Detecció Precoç del Càncer de Còlon i Recte arriba a Vallirana

Per a la població d’entre 50 i 69 anys

14/06/2017. L’Ajuntament de Vallirana s’adhereix al Programa de Detecció Precoç de Càncer de Còlon i Recte destinat a la prevenció del càncer colorectal, fet que activarà el programa adreçat a tots els homes i dones de 50 a 69 anys, que ofereix la possibilitat de realitzar cada 2 anys, i de manera gratuïta, una prova molt senzilla per detectar un càncer o una lesió precancerosa. Aquesta campanya es fa en col·laboració amb les farmàcies, els hospitals i les àrees bàsiques de salut de la zona.

A partir de finals de juny els veïns de Vallirana d’entre 50 i 69 anys, període d’edat de més risc i en què la detecció precoç s'ha demostrat beneficiosa, rebran una carta on se’ls explica el funcionament del programa i els passos que han de seguir per poder-hi participar.

Interessa la màxima participació per tal de poder detectar el major nombre de càncers possibles en estadis inicials i de lesions precanceroses (adenomes avançats).

El Programa de Detecció Precoç de Càncer de Còlon i Recte es va posar en marxa l’any 2000 a l’Hospitalet de Llobregat i s’està implementant a la resta de Catalunya. En el cas de Vallirana, són susceptibles de fer ús de la campanya 3.440 persones.

El càncer de còlon i recte és una malaltia freqüent a partir dels 50 anys. És el càncer més freqüent tenint en compte els casos en ambdós sexes, i s’estima que es diagnostiquen 6.000 casos nous a Catalunya cada any.

Com funciona?

El Programa ofereix la possibilitat de realitzar, cada dos anys i de manera gratuïta, un test immunològic per detectar sang oculta en femta no apreciable a simple vista. Els ciutadans que poden acollir-se al programa rebran una carta informativa. Per participar-hi ha d’anar amb la carta a una de les farmàcies adherides a la campanya, on facilitaran tot el necessari per fer la prova. Un cop realitzat el test, s’ha de portar a la farmàcia tan aviat com sigui possible.

Totes les farmàcies de Vallirana s’han adherit a la campanya

El resultat es comunicarà per carta passats uns dies. En el cas que la prova surti positiva (és a dir, que es detecti sang a la mostra de femta), s’oferirà la possibilitat de fer una colonoscòpia al seu hospital de referència per descartar cap lesió en el còlon o recte. D'acord amb el pacient també es programaria el seguiment i el tractament del cas, si fos necessari.

Adjuntem tríptic informatiu, comunicat de premsa del Departament de Salut i de l'Institut Català d'Oncologia i relació de farmàcies adherides.

Idiomes ES |  EN |  FR 

Cercador de Paraules

Carrerer

Guia urbana de Vallirana Anar a la pàgina del carrerer de Vallirana

Destaquem