cercador

ENQUESTA

Ha sortit al carrer el número 67 de la publicació municipal Viure Vallirana. La llegeixes?

  • Inici
  • El Ple va aprovar 3 mocions de condemna per la violència de l’1 d’octubre

El Ple va aprovar 3 mocions de condemna per la violència de l’1 d’octubre

ampliar imatge [+]

Moment del lliurament de l'urna a l'AjuntamentMoment del lliurament de l'urna a l'Ajuntamentampliar imatge [+]

El passat dijous també es va aprovar la creació de la Comissió dels Pressupostos Participatius

10/10/2017. Tot i que el Ple inicialment tenia només una moció relativa a la situació actual de Catalunya, al final van ser 3 les mocions presentades, totes elles de condemna per l’actuació dels cossos de seguretat de l’Estat en la seva intervenció del passat 1 d’octubre. La moció inicial presentada per Sí es Pot-Sí se Puede Vallirana (SPV) es va modificar arran dels esdeveniments del passat diumenge. Per la seva part ERC, CiU i Junts per Vallirana (JxV) van entrar d’urgència una moció conjunta en la mateixa direcció, i també el PSC va entrar d’urgència una moció de condemna de la violència del passat 1 d’octubre.

Les 3 mocions van ser aprovades al votar-hi favorablement el PSC, que compta amb la majoria absoluta del consistori, tot i que van manifestar algun desacord en els redactats, però es va prioritzar la voluntat de condemnar la violència i obrir un espai de diàleg.

El PSC, en la seva moció, concretava la demanda d’evitar tant una declaració unilateral d’independència com l’aplicació de l’article 155 de la Constitució. Uns punts que no van obtenir el suport d’ERC, CiU i JxV i per tant van votar-hi en contra, mentre SPV hi votava a favor i C’s s’hi abstenia.

Per la seva part la moció de SPV feia esment, entre els diferents atesos, a la manca de garanties del referèndum, fet que també va provocar la negativa d’ERC i CiU a aprovar-la, si bé va obtenir l’abstenció de JxV, i per la seva part C’s també hi va votar en contra. La moció conjunta d’ERC, CiU i JxV que, entre la seva argumentació, exigia la dimissió de tots els càrrecs polítics en l’exercici de la violència d’Estat i de la vulneració dels drets humans a Catalunya, va obtenir els vots favorables de tots els regidors excepte el de C’s que hi va votar en contra.

Per un pressupostos participatius

El Ple també va aprovar la creació d’una comissió de Pressupostos Participatius per a l’exercici 2018. I també es va designar el Jutge de Pau titular i la suplent, així com es va fer presa de coneixement de la regidora d’ERC Montse Zapata.

Els resultats de les votacions dels diferents punts de l’ordre del dia van ser:

1. Aprovació de l’acta del Ple ordinari del 27 de juliol. Aprovada per unanimitat
2. Proposta al TSJ de designació de Jutge de Pau titular i de Jutge de Pau substitut. Es va aprovar amb els vots favorables de tots els regidors i regidores, excepte l’abstenció dels regidors de CiU i JxV.
3. Proposta d’acord del Ple de creació d’una Comissió de Pressupostos Participatius per a l’exercici 2018. Aprovada per unanimitat.
4. Moció del PSC de rebuig als atemptats terroristes de Barcelona i Cambrils i de reconeixement a la tasca realitzada pels cossos policials i d’emergència. Es va aprovar per unanimitat després que s’adherissin a la moció tots els grups menys ERC.
5. Moció de Ciutadans de rebuig als atacs violents i efectes de la turismefòbia. Es va aprovar amb els vots favorables de PSC i C’s, l’abstenció de CiU i SPV, i el vot en contra d’ERC i JxV.
6. Moció de SPV contra la violència del govern del Partit Popular el passat 1 d’octubre. Es va aprovar amb els vots favorables del PSC i SPV, l’abstenció de JxV, i el vot contrari d’ERC, CiU i C’s.
7. La moció de SPV pel desplegament de la taxa per a l’ús del domini públic local de les instal·lacions de transport d’energia elèctrica, gas, aigua i hidrocarburs es va retirar del Ple.
8. Moció d’ERC, CiU i JxV en condemna per la violència de l’1 d’octubre. Es va aprovar amb els vots favorables de tots els regidors i regidores excepte el regidor de C’s que hi va votar en contra.
9. Moció del PSC en condemna per la violència de l’1 d’octubre. Es va aprovar amb els vots favorables del PSC i SPV, l’abstenció de C’s i el vot contrari d’ERC, CiU i JxV.

La sessió va cloure amb la informació de l’Alcaldia i els precs i preguntes, moment en què els regidors i regidores d’ERC, CiU i JxV van lliurar una urna del passat 1 d’octubre a l’Ajuntament.

Idiomes ES |  EN |  FR 

Cercador de Paraules

Carrerer

Guia urbana de Vallirana Anar a la pàgina del carrerer de Vallirana

Destaquem